domingo, 26 de agosto de 2012

Entorn la sentència del suprem sobre les escoles diferenciades

Al voltant de la sentència del Suprem, aquesta setmana hi ha hagut als medis de comunicació una forta polèmica entorn l'escola diferenciada (la que separa per sexes). I és una cosa que em fa pena, i em dol. Sóc professor d'una escola diferenciada i, aquestes escoles, com la resta de concertades, són també escoles catalanes i de país.
Estalviem molts diners al govern: nosaltres (tenint sous més baixos que a la pública), hem hagut de pair també les diverses retallades del govern; som més eficients, ja que hem de fer més, amb menys recursos. El cost d'una de les places a la nostra escola és, pel pressupost públic, molt més baix. Per tant, prou de fer demagògia.
Per altra banda, la llibertat de poder escollir un projecte pedagògic pels teus fills. Malauradament, l'escola pública catalana NO és de tots: en general, es transmet una visió de la persona, de la societat.. amb la qual hi ha molta gent que no està d'acord. Hi ha catalans de 1ra i de 2na? Tothom ha de poder accedir a una educació gratuïta d'acord amb els seus principis. A més, les famílies que hi venen, no són d'elit, si no famílies que, en comptes de deixar-se els 'calers' en una segona residència o en dos cotxes, opten per fer un esforç per dur-los a una d'aquestes escoles, per pagar la quota voluntària que necessitem per subsistir perquè no hi arribem amb els diners del concert.
Però els senyors d'Iniciativa, d'Esquerra i del PSC i el d'altres associacions de 'renovació pedagògica' han hagut de tornar a 'sortir a la palestra' fent demagògia. Senyors, quan ens deixaran viure en llibertat? Perquè hem d'estar sempre tenint por de què arribin vostès al govern? Els seus valors no els han d'imposar obligant a tots a fer el que pensen. Nosaltres respectem l'existència de projectes educatius diferents, com els que es fan a la pública que, com he comentat abans transmet valors i una visió de la persona que no són de 'tots', sinó d'algunes persones només. Quan farem país i respectarem la llibertat de tots? Perquè després de nosaltres van totes les escoles concertades...

No hay comentarios: